Ύδρα

  • Το νησί της Ύδρας διαθέτει πάνω από 300 εκκλησίες και 5 μοναστήρια.
  • Η Ναυτική Ακαδημία της Ύδρας είναι η πιο παλιά ναυτική ακαδημία στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία λειτουργεί από την Επανάσταση του 1821.
  • Έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Πικάσο, ενώ έχει υπάρξει ιδιαίτερη πατρίδα για μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Π. Τέτσης, Ν.Γκίκας, κλπ.
  • Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί στο νησί όπως η μεγάλη επιτυχία της Σοφίας Λώρεν “Boy and a dolphin “, η ταινία « Φαίδρα» της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη καθώς επίσης και « το κορίτσι με τα μαύρα» με την Ελλη Λαμπέτη.
  • 5 από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας ήταν Υδραίοι: Γ. Κουντουριώτης, Α. Κριεζής, Δ. Βούλγαρης, Α. Μιαούλης, Π. Βούλγαρης.
  • Το μεγαλύτερο αστέρι στον ουρανό ονομάζεται «Ύδρα» και σημειώθηκε στα αρχαία χρόνια από τον Πτολεμαίο.

Ύδρα

Το πιο ιδιαίτερο και ρομαντικό νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Ένα μαργαριτάρι, γνωστό για τη γραφικότητά του και μοναδικό ανάμεσα στα ελληνικά νησιά στο οποίο δεν επιτρέπονται οχήματα καθώς το μοναδικό μέσο μεταφοράς στο νησί είναι τα αξιολάτρευτα γαϊδουράκια!

Η Ύδρα έχει προσελκύσει στο παρελθόν πάρα πολλούς ποιητές, μουσικούς, ηθοποιούς και διασημότητες με την καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική, τα γραφικά μονοπάτια και τα βαθιά κρυστάλλινα νερά της.

Θάλασσα, ήλιος & διασκέδαση
τρία ελληνικά νησιά σε μια μέρα!

Το λιμάνι της Ύδρας παλαιότερα λειτουργούσε ως καταφύγιο για τους πειρατές. Από τα καταστρώματα του πλοίου μπορεί εύκολα κανείς να θαυμάσει την πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το εντυπωσιακό τοπίο της πόλης της Ύδρας, της οποίας τα παλιά παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και αρχοντικά μαρτυρούν σιωπηλά τη μακρά και ταραχώδη ιστορία του τόπου.

Αμέσως μετά την αποβίβαση, όλα είναι εκεί... Τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια... Τα κρυστάλλινα νερά, τα παραδοσιακά μαγαζιά και τα μουσεία είναι μόνο λίγες από τις ομορφιές του νησιού... Επιτρέψτε στην Ύδρα να σας κατακτήσει για πάντα...!!!

10
Ύδρα
11
Πανοραμική θέα
15
Το νησί των καλλιτεχνών
16
Το πλοίο μας στο λιμάνι
45
Το λιμάνι
18
Ύδρα
20
Τα γαϊδουράκια της Ύδρας
21
Τα γαϊδουράκια της Ύδρας
25
Θέα από το βουνό
26
Αναμνήσεις
27
Ύδρα
28
Ύδρα
30
Ύδρα
41
Ύδρα