ιστορικές και πολιτιστικές εκδρομές κοντά στην Αθήνα | One Day Cruise

Οι καλύτερες ιστορικές και πολιτιστικές εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Αν είστε λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, η Αθήνα και η ευρύτερη περιοχή της διαθέτουν έναν τεράστιο θησαυρό για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Σας παραθέτουμε τις καλύτερες ιστορικές και πολιτιστικές εκδρομές γύρω από το κλεινόν άστυ.

Ναός Αφαίας

Είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς όλης της χώρας. Κατέχει μια από τις τρεις αξιοζήλευτες θέσεις των ναών που απαρτίζουν το «Ιερό Τρίγωνο» της ελληνικής αρχαιότητας. Βρίσκεται στην Αίγινα και τοποθετείται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Για να βρεθείτε εκεί αρκεί να πάρετε το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ο Ναός της Αφαίας είναι αφιερωμένος στην ομώνυμη θεότητα της αρχαιότητας, αλλά ονομάζεται και Ναός Αφαίας Αθηνάς. Διότι η Αφαία ταυτίστηκε αργότερα στη μυθολογία με τη θεά Αθηνά.

Η θέα του στον Σαρωνικό κόλπο, τον Πειραιά και τη Σαλαμίνα θεωρείται μοναδική. Ο ναός είναι δωρικού ρυθμού και υπήρξε πρότυπο κατασκευής του Παρθενώνα.

Σούνιο

Το Σούνιο απέχει περίπου 65 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί ιδανικό και αγαπημένο προορισμό. Συνδυάζει διασκέδαση, μπάνιο στη θάλασσα και σπουδαία ιστορία. Στο Σούνιο βρίσκεται ο εμβληματικός Ναός του Ποσειδώνα, ο οποίος μαζί με τον Ναό της Αφαίας Αθηνάς και του Ηφαίστου στο Θησείο αποτελούν ένα από τα θρυλικά ιερά τρίγωνα της Ελλάδας. Είναι ένας από τους ομορφότερους και πιο «ατμοσφαιρικούς» ναούς στον κόσμο λόγω της πολύ ιδιαίτερης θέσης του με τη μαγευτική θέα στην απέραντη θάλασσα του Σαρωνικού. Ο ναός διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο κατά την αρχαιότητα.

Σήμερα δεν υπάρχει τουρίστας που να έχει επισκεφθεί την Αθήνα χωρίς να κάνει ένα πέρασμα από το Σούνιο. Η ενέργειά του είναι μοναδική και γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους επισκέπτες.

Δελφοί

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι γνωστός και ως «Ομφαλός της Γης» και βρίσκεται στο νομό Φωκίδας. Αποτελεί σημείο κορυφαίου ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς υπήρξε το σημαντικότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα και την Πυθία. Τα αξιοθέατά του είναι πολλά και ο επισκέπτης χρειάζεται να περάσει αρκετές ώρες εκεί ώστε να τα ανακαλύψει όλα. Σήμερα οι Δελφοί αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 570 μέτρων δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και «βλέπει» στον κόλπο της Ιτέας και στην Άμφισσα. Προσελκύει πλήθος τουριστών με έντονο ενδιαφέρον για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Οι Δελφοί απέχουν 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα που σημαίνει ότι το ταξίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Ετικέτες: Αίγινα, Δελφοί, Σούνιο, Ναός Αφαίας